Teekanne vam nudi žlahten izbor različnih kitajskih zelenih čajev tradicionalnega okusa ali z dodatkom izvrstnih sadnih okusov.
Zeleni čaj velja na Kitajskem že tisoče let kot izvrstna pijača in vir dobrega počutja. Danes je znan zaradi tega, ker vsebuje naravne antioksidante, ki telesu pomagajo pri obrmabi pred prostimi radikali. Teekanne Zeleni Breskev združuje žlahtni okus zelenega čaja s sadno aromo breskve, kar naredi ta čaj nekaj posebnega.
Priprava
Prelijte čajno vrečko s sveže vrelo vodo in jo pustite stati 3-5 minut. Priporočamo, da za vsako skodelico uporabite po eno čajno vrečko. Sladkajte po okusu.
Vsebina
20 dvoprekatnih vrečk po 1,75gr
Sestavine
zeleni čaj, aroma breskve
GDA
Vsaka skodelica, pripravljena z 200ml vode, vsebuje:
Energetska vrednost 4kcal |
Sladkor 0,4gr |
Maščobe <0,1gr |
Od tega nasičene maščobe <0,1gr |
Natrij <0,01gr |
0% |
0% |
0% |
0% |
0% |
% dnevnih vrednosti na osnovi diete z 2000 kalorijami
100gr čaja povprečno vsebuje:*
Energetska vrednost |
Beljakovine |
Ogljikovi hidrati skupaj |
od tega sladkor |
Maščobe skupaj |
od tega nasičene maščobe |
Vlaknine |
Natrij |
8kJ (2kcal) |
0,2gr |
0,3gr |
0,2gr |
<0,1gr |
<0,1gr |
<0,1gr |
<0,01gr |
*na osnovi 200ml poparka - ene čajne skodelice
Čaj, to je Teekanne. Že od leta 1882.
Pri Teekanne stoji v ospredju vaš užitek. Njihovi strokovnjaki za pridelovanje čaja potujejo po svetu in izbirajo najboljšo kakovost. Nato v lastnem laboratoriju v Nemčiji kontrolirajo vse surovine, iz katerih ustvarijo Teekanne čaje. Teekanne pomeni "od začetka do konca", od rastline do gotovega čaja. Samo tako lahko ponudijo posebno Teekanne kakovost - in to se čuti.
Čaj je posebna pijača, ki v enaki meri krepi telo in dušo. Že nežni vonj več kot 150 aromatičnih sestavin in prijetni okus poskrbita za harmonično razpoloženje in spodbudita našo notranjo energijo. Vendar je čaj več kot samo pijača za užtek. njegovi pozitivni učinki na naše zdravje so poznani že tisočletja. V zadnjih desetletjih znanstveniki opažajo, da so pivci čaja pogosto bolj zdravi od ljudi, ki čaja ne pijejo. Manj pogosto zbolijo za določenimi oblikami raka ali ožilja ter zobno gnilobo. Razloge za to so preučile številne znanstvene študije.
Kaj naredi čaj tako zdrav?
Očitno združeno delovanje množice sestavin, ki v svojem naravnem razmerju s polifenoli nudijo ljudem poživitev s kofeinom, poleg tega pa redno pitje čaja ščiti pred nevšečnostmi vsakdanjega življenja.
Čaj in njegovo blagodejno delovanje:
-
za zdravo srce: znanstvene študije so pokazale, da antioksidanti iz čaja zmanjšujejo odlaganje apnenca v žilah in tako ščitijo pred boleznimi srca in ožilja. To pomeni, da imajo pivci čaja manjše tveganje za nastanek poapnenja žil ali srčnega infarkta. Še posebej veliko antioksidantov vsebujeta beli in zeleni čaj. Tako je skodelica čaja "zares nekaj za srce".
-
za večjo odpornost organizma: zaradi neravnotežja v telesu lahko nastanejo t.i. prosti radikali, ki napadajo celice in tako škodujejo zdravju. Kot je bilo dokazano v številnih študijah, antioksidanti iz zelenega čaja nevtralizirajo te proste radikale in tako krepijo odpornost organizma.
-
za dobre vrednosti holesterola: črni in predvsem zeleni čaj v velikih količinah lahko opazno znižata raven holesterola v krvi - tako imenovani LDL holesterol, ki velja za velik faktor tveganja za srčne infarkte in kapi, in sicer celo do 16%.
-
za zadostno oskrbo s tekočino: za popolno telesno in duhovno sposobnost bi morali dnevno popiti vsaj 2 litra tekočine. Pivci čaja temu pogoju za lahkoto zadostijo, obenem pa s čajem zaužijejo tudi pomembne vitamine in rudnine. Črni in zeleni čaj nimata kalorii, osvežita telo in duha in čudovito gasita žejo.
-
za gladko in zdravo kožo: antioksidanti zelenega čaja kožo ščitijo pred kožnimi poškodbami zaradi sonca in ohranjajo kožo dlje časa mlado in prožno, njegovi vitamini in minerali pa preprečujejo nastajanje gub in pomagajo pri hitrejšemu celjenju sončnih opeklin.
-
za več energije: čaj ne le samo osvežuje in gasi žejo, temveč zaradi kofeina in polifenolov krepi koncentracijo in telesu daje energijo. V nasprotju s kavo čaj v telo počasi oddaja kofein in tako dlje časa deluje poživljajoče. Dodatna prednost čaja je, da lahko njegovo delovanje usmerjamo s časom luženja. Če čaj pustimo v vodi samo 2-3 minute, vsebuje čaj predvsem kofein, po 4-5 minutah se poviša delež polifenolov in čaj deluje sproščujoče na želodec.
-
za zmanjšanje tveganja nastanka raka: številne znanstvene študije so dokazale, da lahko redno obilno uživanje zelenega čaja (vsaj 10 skodelic dnevno) bistveno zmanjša tveganje za nastanek raka. Preventivni učinek se kaže še posebej pri raku želodca in črevesja. Kot zaščitne snovi veljajo tu predvsem antioksidanti in vitamin C, kar zeleni čaj vsebuje v veliki meri.
-
za bleščeč nasmeh: že ena skodelica dnevno lahko zmanjša tveganje za nastanek zobne gnilobe do 50%. Za to je odgovore predvsem fluorid, ki krepi zobno sklenino in utrjuje zobe. Vendar ščitijo pred kariesom tudi antioksidanti, ker zavirajo nastanek zobnih gnilob s svojim antibakterijskim delovanjem. Tako nima zobna gniloba - karies nobenih možnosti.
Pitje čaja je dokazano zdravo. Predvsem zeleni čaj vsebuje zelo učinkovite antioksidante, ki v telesu prestrezajo tako imenovane proste radikale in imajo zelo dober učinek na človeški organizem in njegovo obrambno sposobnost. Številne študije dokazujejo, da čaj zmanjšuje krvni tlak in poapnjenje žil, znižuje raven holesterola in celo ščiti pred nastankom raka. Tudi tako imenovani Anti-Aging-Effest je dobrodošel dtranski učinek pitja čaja.Številne pomembne rudnine, kot so fluor, železo, kalcij in kalij srbijo, poleg naštetega, še za dobro počutje in vam pomagajo, da ostanete čili in zdravi.
Več informacij na teekanne.si