Babičin čaj
Uživanje v Babičinem čaju je kot obisk pri babici, ki vas vedno znova razvaja z majhnimi pozornostmi, domačimi dobrotami in nepozabno toplino. Odprite svoje čute izbranim okusom, združenim, da vam pričarajo popolno doživetje.
ALI STE VEDELI?
V strokovnih virih je omenjenih okoli 2000 sort evropskih sliv, a le malo od teh je zanimivih za pridelavo.
Jabolko se pogosto pojavlja v zgodovini, mitih in umetnosti – od raja in Parisove sodbe, ki je sprožila trojansko vojno, vse do pravljice o Sneguljčici ter zgodb o Wilhelmu Tellu in Isaacu Newtonu.
Cimet je ena najstarejših začimb; že v 14. stoletju so arabski trgovci poznali in cenili cejlonski cimet.
PRIPRAVA
Ob upoštevanju pravilne priprave lahko pripravimo večje količine napitka, ki ga pijemo ves dan. Za blažitev kiselkastega okusa čaju lahko dodamo sladkor ali med.
TOPLINA DRUŽENJA
SESTAVINE
Cvetovi hibiskusa, plodovi jabolk 20 %, listi sladke robide, cimet, aroma (sliva, vanilija, jabolko, cimet) 8 %, plodovi šipka 6,5 %, korenina potrošnika, plodovi bezga 0,5 %, plodovi borovnice 0,5 %, koncentrat soka slive 0,5 %, plodovi vanilije.